Ensimmäinen Faban ja Viking Geneticsin yhteinen käyttölista on nyt ollut muutaman päivän voimassa. Se on herättänyt keskustelua, etenkin Ayrshirefoorumilla, jota käyn silloin tällöin lukemassa.

Itse olen tutkiskellut enemmän (yllätys, yllätys ) holsteinpuolta. Ensimmäisenä katse osui suureen määrään tanskalaisia sonneja. En tiedä onko niiden sonnien määrä kasvanut entisestään, mutta nyt se pisti oikein kunnolla silmään samoin kuin suomalaisten sonnien vähyys, vain kolme koko listalla. "Mielenkiintoisia sonneja, paljon Omanin poikia", oli sitten ensimmäinen ajatus. Alkusilmäyksellä riemastuin, lähemmin tarkasteltuani, huomasin että suuri osa sonneista jää meillä joko kokonaan käyttämättä tai käytetään vain vähän tietyille yksilöille.

Lehmien jalostus on ollut kokonaan minun työni nyt n. yli vuoden verran ja taisi olla ensimmäinen kerta kun "sain" jättää sonneja pois käytöstä ihan urakalla. Syy siihen mm. huono jalkaindeksi. Kaikkia en kuitenkaan hylännyt ja muutama ns. suosikkikin löytyi. Tällaisia mm. D Sammy, Mergim ja Dundee.

Ay- puolella kylmiä väreitä olivat erityisesti aiheuttaneet nämä sonnit: Bangkok ja David, joista löytyy ainakin holsteinia 25%! Minuakin kyllä puistattaisi jos tuollaisia ns. sekarotuisia sonneja löytyisi holsteinpuoleltakin.

Tästä kaikesta tuli mieleeni, että mitä mieltä te olette uudesta käyttölistasta? Onko se ihastuttanut vai vihastuttanut? Löytyykö uusista sonneista suosikkeja, entä inhokkeja? Itseäni käyttölista ei kovin ihastuttanut, vihastutti jonkun verran, romukoppaan sitä kuitenkaan en heitä vaikka lähellä sekin on ollut .

Linkki käyttölistaan tässä

Ay- foorumin keskusteluun linkki tästä