Tuskallinen viikko päättyi vihdoin tänään kun Aateli sai pyöräytettyä maailmaan ensimmäisen vasikkansa. Aateli tuotiin viime viikolla lehmänavettaan ja lypsy piti aloittaa saman tien, maitoa alkoi valuttelemaan sen verran paljon että ei muutakaan konstia ollut. Muuten on kiltti luonteeltaan, lypsämistä kuitenkin inhoaa ja jalka nousee tasaiseen tahtiin. Ja tässä ei tietenkään vielä kaikki  

Ensimmäinen vuorokausi meni seisaalla ollessa, ilmeisesti vieruskaverit Äidikki ja Yllätys pelottivat/pelottelivat sen verran ettei makuulle uskaltanut. Noh, meni lopulta makuulle mutta vaisu olo sen kun jatkui. Sen verran jo silloin valutteli limaa (pahoittelen mielikuvia) että luultiin sen jo silloin poikivan (tämä oli viime sunnuntain tienoilla), mitään ei kuitenkaan tapahtunut.

Ruokahalu alkoi sitten kadota pikkuhiljaa, eiliseen asti suunnilleen mennyt että kapulaa ei ole syönyt oikeastaan ollenkaan, kuivaa heinää ja paalia syönyt kuitenkin vähäsen. Ja poikimisoireet vaan jatkuivat koko viikon, paksua limaa valutteli ihan koko ajan,

Eilen oli pahin päivä, Aateli oli kuumeinen ja poikivan oloinen oli mutta mitään ei tapahtunut. Meidän perheestä ei löydy oikein ketään kuka uskaltaisi lehmiä sisältä kopeloida, ja eläinlääkärin kutsuminenkin oli lähellä. Saatiin onneksi apua läheltä ja eläinlääkäriäkään ei onneksi tarvinnut hätyyttää. Tuomiona oli että, vasikkaa ei ainakaan vielä tule, yhden sormen verran oli vasta avautunut (pahoittelut mahd. yököttävistä mielikuvista).

Tänään aamulla oli sitten lopultakin tosi kyseessä. Vasikka ei ollut tullut helposti vaan voimakasta vetoapua oli jouduttu antamaan. Kuitenkin loppu hyvin, kaikki hyvin. Ainakin viime käynnillä äiti ja poika voivat hyvin.

Sonnin isänä oli Ho- Ho Turbo, josta ei onneksi enempää tiineyksiä ole. Nimittäin kaksi tiineyttä oli, kaksi sonnia tuli ja kaksi TODELLA vaikeaa poikimista hiehoilta. Eli varoittelen ettei hiehoille välttämättä kannata laittaa. Tai ainakaan meillä se ei hiehoille sopinut.

No, oli miten oli tässä kuvaa Hovi- herrasta ja pikku tietopläjäys samalla:

Hovi

S. 02. 05. 2010

Emä: Aateli Isä: Ho- Ho Turbo (FFF 93789 B)     Emänemä: Prinsessa Emänisä: Mäntylän Rakuuna (FFF 92980 C)