Maanantai- iltana ukkosmyrskyn pauhatessa, päätti Vanessa poikia. Aika nopeasti kaikki kävi, vain tuntia aikaisemmin ei mitään sen kummempia merkkejä näkynyt, ja sit hups vaa ja vasikka onkin jo maailmassa

Vasikka oli kyllä vähään aikaan isoin meillä syntynyt ja Vanessa olikin puhki poikimisen jälkeen. Pari annosta kalsiumia ja särkylääkettä niin nousi lopulta seisomaan ja saatiin lypsettyäkin. Nyt yötarkilla kävin katsomassa niin rouva seisoi ihan pirtsakkana ja näytti ilmeisesti toipuneen poikimisesta ihan hyvin *koputtaa puuta*.

Ja mikäs sieltä tuli? Noh, sonnivasikka tietenkin. Voi v***u kun ottaa päähän tämä näköjään jatkuva sonnien tulva  Vasta yksi lehmävasikka tälle vuodelle. Kait se oli odotettavissakin, muutama hyvä lehmävuosi ollut niin nyt on kai tilien tasaamisen aika. Kauhulla muistelen S- vuotta (2003) jolloin 19 poikimisesta syntyi vain neljä lehmävasikkaa, joista yksi menettiin jo hiehona.

Tässä kuitenkin kuvaa herrasta (joka on emänsä täysi kopio jalkoväliä lukuunottamatta  ) joka myrskyn innoittamana sai nimen Hurrikaani:

Hurrikaani

S. 24. 5. 2010

Emä: Vanessa Isä: Dansire Calano Costa (FFF 95003 B)     Emänemä: Ruusu Emänisä: Lapskallion Oore (FFF 92625 D)

P. S. Uusi käyttis on taas ilmestynyt, linkki (PDF- tiedosto) löytyy tästä. Ei voi muuta sanoa kuin että, laittakaa jo vihdoin yleisellekin listalle tällaisia hienouksia kuin Lanon & uudet suomisonnit iänikuisten Rakuunoiden ja Satsien tilalle. Onneksi Sammy oli kuitenkin palannut listoille. Se ja Export ovat omia suosikkejani.