Ylhä & Vekkuliina sairastuivat molemmat sitten poikimisen jälkeen, ei hyvä  Ylhä on sairastellut jalkojaan, ei tykkää muuta tehdä kuin maata. Tähän sukuun on siunaantunut isoa kokoa, Ylhä ja emänsä Onnetar ovat helposti navetan korkeimmat eläimet, tikkujalat kannattelevat massiivista runkoa, ei lupaa hyvää. Toisaalta tässä suvussa ollaan myös pitkäikäisiä, Onnetarella olisi 10- vuotissynttärit syyskuussa ja sen emä Laru eli 9- vuotiaaksi. Toivotaan parasta että Ylhä tuosta vielä paranee, ainakin eläinlääkäri oli positiivinen.

Vekkuliinan asiat ovat taas paljon paljon huonommalla tolalla. Vain pari päivää poikimisen jälkeen heitti syömisen kokonaan, ei syönyt yhtikäs mitään. Melko pian tämän jälkeen alkoi haista asetonilta  Kaikenlaista lääkettä laitettiin kurkusta alas ja näytti jo siltä että pahin olisi takana, että Vekkuliina olisi parantunut. Sitten tuli iso takapakki.  Maanantaina ulkoa tullessa oli ihan normaali, mutta jonkun tunnin päästä meni ihan oudoksi. Pää outoon asentoon kääntyneenä, silmät eteenpäin tuijottaen, mihinkään reagoimatta ei edes kosketukseen reagoinut. Oli kuin jossain omassa maailmassa.

Tämän jälkeen äkkiä soitto eläinlääkärille. Kaikenlaista veikkausta oli aivoasetonista aivokasvaimeen. Eläinlääkärin diagnoosi pelkästä sokerinpuutteesta oli helpotus.

Eläinlääkäri yritti saada Vekkuliinaa ylös jo heti silloin. Ei onnistunut. Käski soittaa aamulla uudestaan jos ei siihen mennessä vieläkään ollut noussut seisomaan. Eikä ollut joten aamulla taas soitto eläinlääkärille. Toinen piikitys ja Vekkuliinan vilvoittelu kaatamalla vettä niskaan ei tuonut vieläkään tulosta.

Iltaan mennessä ei ollut mitään muutosta, Vekkuliina vain makasi syömättömänä eikä juonutkaan mitään, yritti kyllä ylös mutta takajalat eivät toimineet. Aika soittaa kolmannen kerran eläinlääkärille. Lisää pistoksia ja nenäletkun kautta pakkojuottoa, mutta ei sen kummempaa muutosta tullut. Eläinlääkärin tuomio oli karu: jos aamuun mennessä ei ole mitään syönyt, on turhaa yrittää enää mitään apua antaa. Kuten täällä päin sanotaan, herran haltuun jäi miten Vekkuliinan käy

 Eläinlääkärin lisäksi eilen myös siementäjä kävi vieraisilla. Ei viime kerralla tarttunutkaan siemenet joten Anastaasia sai toisen kerran D Exportia (FFF 95334 B). Toivottavasti nyt on parempi tuuri.