Poikia on kesken heinänteon ja juuri tähän aikaan päätti Ylhä pyöräyttää poikasensa maailmaan. Pari viikkoa tehty kuivaa heinää ja pyöröpaaleja ja viikon verran Ylhä on pelotellut poikimisella. Koko viikon on joutunut olemaan sisällä, sen verran tukalalta on olo näyttänyt ettei kesähelteeseen ole kehdannut rouvaa laittaa paistumaan.

Vihdoin sunnuntaina alkoi tapahtua, päivällä ei oikein ruoka maistunut ja oli vähän rauhaton. Kun lehmät saatiin sisälle neljän jälkeen iltapäivällä, ensimmäiset kalvon rippeet ilmestyivät ja Ylhä aloitti ähkimisen, puhkumisen ja vaihtoi koko ajan makuulta seisomaan.

Tähän koko poikiminen seisahtui. Ylhä ähisi ja välillä karjui sen minkä keuhkoista lähti mutta kalvon rippeitä kummempaa ei alkanut ilmestymään.

Iltaa kohden ei poikiminen ollut edistynyt yhtään mihinkään, vaikka Ylhä olikin selvästi tuskissaan. Oli siis jälleen aika kutsua lisävoimia. Apuvoimat kun ilmestyivät alkoi poikiminenkin vihdoin edistyä.

Vasikka oli kohdussa huonossa asennossa vaikkakin oikein päin ja syvällä. Aika tuntui matelevan, tuntui kestävän tuntikausia ennen kuin ensimmäinenkään jalka löydettiin. Luultiin että nyt löytyi molemmat jalat mutta kun vetäminen alkoi, selvisi että kaikki narut oli sidottu samaan jalkaan  Uutta yritystä ja tällä kertaa narut saatiin sidottua toiseenkin jalkaan. Varovasti aloitettiin vetäminen, pää oli vielä hukassa.

Ensin varovasti vedettiin ja esiin tuli pari sieviä jalkoja. Nyt jouduttiin jo vetämään lujemmin ja vihdoin esiin tuli pää! Vasikkaa kiskottiin ja kiskottiin, näytti ettei loppua tule, sen verran pitkä vasikka oli. Lopulta saatiin lapsi maailmaan, ja vaikka alku olikin rankka, tämä päätti heti kokeilla pitkiä jalkojaan ja yritti heti nousta ylös

Mielessäni kiljuin riemusta ja pompin tasajalkaa onnesta sillä vaikka parasta oli että vasikka oli elossa se oli myös LEHMÄvasikka!! Jippii!!!!!  Nimekseen neiti sai Heluna.

P.S. Aatelin lisäksi tällä viikolla siemennettiin Äidikki ja Viimatar. Äidikki siemennettiin toistamiseen ja sai sisuksiinsa D Exportia (FFF 95334 B) ja Viimatar kolmannella kierroksella D Evaldia (FFF 95423 C). Toivottavasti tärppäävät.

P.P.S. Uudet kuvat lisätty Tassulle, Vanessalle, Viimattarelle, Äidikille, Anastaasialle ja Aatelille. Käykäähän vilkaisemassa!