Teurasauto kävi tiistaina. Kaksi isoa sonnia, Timantti ja Umalia laitettiin matkaan. Timantillahan lähtö koitti kun se loukkasi alkukeväästä yhden vetimen ja utaretulehdus iski päälle. Välissä olo parani ja lehmä siemennettiin vaan kesällä iski tulehdus uudelleen ja kun aina vaaniva tilanpuute uhkasi oli osoite valitettavasti tällä kertaa selvä. Umalialla taas oli aina utaretulehdus vaivana ja kaksi neljännestä oli aina lypsettävä erikseen. Myös utarerakenne oli huono, surkeaa oli kesällä katsoa rouvaa laitumella kun ei saattanut kunnolla kävellä aivan massivisen utareen takia.

____________________________________________________________

Sitten mukavampia uutisia. Nimittäin aamuyöstä n. neljän aikaan Bambista tuli äiti Ihan itsekseen ei vasikka tullut se oli nimittäin tulossa takapuoli edellä ja vähän oli vetämään joutunut. Poikiminen oli rankka sekä äidille että vasikalle, Bambi rojahti makaamaan eikä noussut viiteen tuntiin. Söi onneksi ja joi ihan normaalisti. Vasikkakin oli väsynyt vaan sekin piristyi päivän pitkään. Ainoasta Marjalan Taco tiineydestä tuli nyt lehmänen, seuraavan kerran suomalaissonnista poikii sitten  Pinni maaliskuussa.

Tässä kuvaa Helinästä:

Muoks: Tämä olikin sitten sonnivasikka, ilmeisesti oli silloin aamuyöstä sen verran unihiekkaa silmissä että pääsi livahtamaan lehmäksi. Uusi nimi on vielä hakusessa, ehkä Hurmosta on mielessä...