Vasikkapuolen hiljaiselo sai viime perjantaina päätöksen kun Aateli päätti poikia. Aamuyöstä se jo oli levoton, potkiskeli mahaansa eikä syönyt mitään. Muita merkkejä ei poikimisen alkamisesta ollut joten suosiolla mentiin nukkumaan. Aamulla noin viiden tunnin päästä poikiminen alkoi tosissaan. Vasikka oli oikein päin tulossa mutta isohko. Aateli ei auttanut poikimisessa yhtään, se oli ihan kuin ei olisi halunnutkaan poikia eikä ponnistanut oikein apuna.

Yhden ihmisen voimin oli sonnivasikka saatu maailmaan. Vasikka oli muuten hyvässä kunnossa mutta limaa se oli ehtinyt vähän niellä. Vasikka raahattiin Aatelin eteen nuoltavaksi, nuolemaan se ei kuitenkaan ruvennut. Sen sijaan se alkoi puskea vasikkaa, Aateli suorastaan vihasi omaa vasikkaansa ja jos se olisi ollut irrallaan ja valvomatta olisi se varmasti tappanut vasikkansa. Onneksi se ei päässyt parresta kovin vasikkaa sarvillaan puskemaan, vaikka kovasti yritti ja nopeasti vasikka kiskaistiin omaan karsinaan turvaan.

Onneksi terhakka sonni, joka sai nimekseen Tomera, ei saanut kolhuja vaikka elämän alkutaipale ei kovin hyvin alkanutkaan. Reippaasti pikku sonnivasikka joi ensimmäiset ternimaitonsa ja nyt muutaman päivän ikäisenä on jo kiltti, reipas ja komea sonninalku

Isänä sillä on D Export, siitä on toistaiseksi saatu vain kaksi sonnivasikkaa. Harmittaa, molemmat sonnit on ollu tosi komean näköisiä. Muutama tiineys on vielä, jospa edes yksi lehmänen saataisi tuosta sonnista.

Tomera

S. 22. 4. 2011

Emä: Aateli Isä: Dansire Epalier Export (FFF 95334 B)     Emänemä: Prinsessa Emänisä: Mäntylän Rakuuna (FFF 92980 C)

_____________________________________________________

Tässä kuussa on ollut siemennysten kanssa hiljaista, vain kaksi siemennystä tälle kuulle toistaiseksi. Ensikko siemennettiin heti kuun ensimmäisenä päivänä, sonnina Mammoth (FFF 95503 C). Elie siemennettiin tasan viikko sitten, sonnina Van Gogh (FFF 95673 D).