Ensin siemennyksiä: viime sunnuntaina Äidikki siemennettiin ensimmäisen kerran poikimisen jälkeen, sonnina VH Bismark (F 95295 B). Emalia siemennettiin (huoh, taas) nyt neljännen kerran, sonnina D Estrup (FFF 95583 B).

Tiistai- aamuna koettiin yllättäviä hetkiä, kun Etonnee päätti poikia. Odotettu poikimispäivä olisi ollut tänään. Etonnee oli vielä huonoksi onneksi väärässä navetassa, muiden nuorten eläinten kanssa eikä vasikka ollut tulossa helposti. Oikeinpäin ja sorkat olivat molemmat tulossa mutta siihen se jäi. Hieho oli ihan kipeänä ja koitti työnnellä mutta ei saanut vasikkaa omin voimin pois.

Meillä piti siis vaihteeksi olla taas kätilöinä. Remmit vasikan jalkoihin ja vetoapua antamaan. Saatiin vetää, vetää ja vetää mutta vasikka ei hievahtanutkaan. Minuutit tuntuivat tunneilta, kun vasikkaa vedettiin pois. Lopulta saatiin pää ulos ja loppu vasikka tulikin kuin lennosta. Sonniputki jatkui kun iso ihan emänsä näköinen Sörsselssön veti ensihenkäyksensä.

Illaksi Etonnee muutti sitten "isojen rouvien" navettaan ja aloitti työuransa. Ainakin vielä ihan mahdottoman kiltti, ei potki eikä mitäänVähän arka, toivottavasti eivät vanhemmat lehmät kovin anna selkään kunhan ulos tässä pääsee.

Sörsselssön

S. 6. 7. 2011

Emä: Etonnee Isä: Schillview Oman Gerard (FFF 95504 B)     Emänemä: Yllätys Emänisä: Levälän Summerboy (FFF 93665 C)

Tiistaina koettiin myös surullisia hetkiä. Navetan vanhin asukki ja maskotti Onnetar, astui taivasautoonTänä kesänä meni mammalta jalat, välillä oli päiviä että näytti ettei pääse edes ylös kun jalkoihin sattui, välillä askel oli taas kevyt melkein kuin nuorella lehmällä. Ulkona halusi ja pääsi käymään, sillä kai oli niin virkeä. Viimeisenä päivänä kävin sitten hyvästelemässä, rapsuttelin ja puhelin korvaan kyynelsilmin hyvästit.

Onneksi rouva jätti tyttäriä ja suku on ja toivottavasti pysyy hyvissä voimissa *koputtaa puuta*. Navetassa Onnetarta jää ikävöimään tytär Ariel, tyttärientyttäret Ässä, Amelie, Heluna, Hupsis ja tyttärientyttärientyttäret Celsius ja Hajuherne.