Viime viikolla saatiin vuoden (oletettavasti) viimeiset vasikat.

Perjantaiaamuna tuli hiukan kiire saada Enchantee nuorisopuolelta muiden lehmien luo, maito alkou valua ja muutenkin näytti että poikiminen ei ole enää kaukana. Ja onneksi vietiin se, sillä illalla alkoi tapahtumaan. Iltahommat oli tehty ja navetta pimeänä, olin pannuhuoneessa johon yhtäkkiä kuului kamalaa karjuntaa navetan puolelta. Ja kun menin katsomaan niin Enchanteen poikiminen oli hyvässä vaiheessa, turpa ja etujalat näkyvillä. Ja siinä katselin kun vain parilla pikku työnnöllä oli pikkuinen lehmävasikka maailmassa. Mikä oli iloinen yllätys, sillä tiineys oli neljä päivää myöhässä ja olin jo ihan varma sonnivasikasta.

Vietiin pikkuruinen lehmävasikka emän luokse joka ei ymmärtänyt vasikkansa päälle mitään. Huuti ja nuuhki mutta taisi vähän pelätä pikkuista. Pirteä vasikka, joka oli yrittänyt nousta ylös jo heti synnyttyään, juotettiin siinä ja kannettiin sitten omaan karsinaan unille.

Toistaiseksi on Enchanteen lypsy sujunut ihan kohtalaisesti. Vähän nostaa jalkaa ja vetimet on kyllä JÄRKYTTÄVÄN paksut mikä ei varmasti ainakaan auta asiaa. Muuten ihan mukavan luonteinen ja vähän veikkaan että saattaa olla tulevaisuudessa pomo ainesta kun sen verran hyvin vanhemmille lehmille on jo nyt näyttänyt kaapin paikkaa.

Enchanteen & Exportin lehmävasikka sai nimekseen Imaginaerum (Nightwish- fani, myönnetään) tai ihan lyhyesti Ima vaan.

Amalia poiki sunnuntaiaamuna. Sitä ennen jo ainakin viikon verran on odotettu sen poikimista, sillä kaikki poikimisen merkit se esitteli mutta itse poikimista saatiin sitten odotella. Sunnuntaiaamuna se sitten teki itsekseen ihan kohtuullisen kokoisen sonnipojan Etotosta.

Harmittavasti Amalian utare on mennyt matalaksi kamalaa vauhtia eikä se ole poikinut kuin kaksi kertaaVoi olla ettei utare kovin montaa poikimista kestä sillä se nyt on jo kintereen alapuolella selvästi, mikä on harmi sillä muuten Amalia on mukavan näköinen lehmä. Olisipa sillä vaan parempi utare...

Amalian sonnipoika sai nimekseen Raikuli:

Raikuli

Emä: Amalia Isä: Dansire Exces Etoto (FFF 95585 C)     Emänemä: Umalia Emänisä: Ödegård (FFF 94638 B)