Perjantaista sunnuntaihin asti vietetty loma ei mennyt ihan eilen lomailun kannalta kun kaksi lehmää päätti ruveta poikimaan juuri loman aikaan. Aamulla, kun lomittajat hoitivat aamulypsyä, poikimisurakan aloitti Ämmikki. Ja vaikka lomittajat olivat muuten ok, niin pakko valittaa. Ämmikki oli kipuillut koko aamulypsyn ja vasikan sorkat olivat olleet näkyvillä jo tuntikausia mutta lomittajat eivät ilmoittaneet mitään että lehmä on poikimassa moneen tuntiin, vaikka se oli kipuillut koko aamunavetoinnin ajan. Vasta aamunavetoinnin lopulla ne tulivat sanomaan että lehmä on koittanut poikia koko aamun.

Iso vasikka oli oikein päin tulossa mutta pää ei mahtunut tulemaan. Siihen vaadittiin iso joukko ihmisiä vetämään että oli saatu ISO sonnipoika Mammothista maailmaan. Ämmikki oli innokkaana hoitanut poikaansa ja vaikka poikiminen oli ollut molemmille rankka niin kumpikin oli toipunut siitä suht rivakkaan.

Illalla juuri kun oltiin saunomaan menossa, päätti sitten Amelie poikia. Amelie oli vakaasti päättänyt poikia seisaaltaan ja makuultaan vasikka olisi tullut leikiten mutta nyt saatiin taas parin hengen voimin kiskoa isoa sonnivasikkaa pihalle. Amelie ei omannut ollenkaan äidinvaistoja, se ei ollut kiinnostunut vasikastaan ollenkaan, ei edes haistellut sitä kunnolla. Tämä vasikka oli myös oikeinpäin tulossa mutta kuten aamullinen vasikka, sekin oli jäädä isosta päästään jumiin. Aamulliseen vasikkaan, tällä vasikalla kesti pidemmän aikaa toipua poikimisesta.

Molemmat vasikat olivat siis sonneja, ensimmäinen on Mammothista ja sai ison kokonsa ansiosta nimen Jätti. Nuorempi on Lanonista ja sai nimekseen Indiana.

Jätti

S. 15. 10. 2011

Emä: Ämmikki Isä: Emmark Mammoth (FFF 95503 C)     Emänemä: Pepita Emänisä: Huitin Naksos (FFF 92567 B)

Indiana

S. 15. 10. 2011

Emä: Amelie Isä: Lanon (FFF 95440 B)     Emänemä: Vilma Emänisä: Mäntylän Rakuuna (FFF 92980 C)